Comunicat de presă din 24.08.2015

Consiliul Județean Vâlcea semnează un contract de lucrări pentru realizarea stațiilor de sortare de la Râureni și Brezoi

În cadrul acestui proiect major, Consiliul Judeţean Vâlcea, în calitate de Beneficiar al finanţării nerambursabile, a semnat vineri, 21 de august a.c., cel de al cincilea contract care va contribui la realizarea unui management corespunzător al deșeurilor solide din județ:

• CL2 – Contractul constructii de lucrări a fost atribuit Asocierii SC Hidroconstructia SA și SC Argif Proiect S.R.L.. Contractul are o valoare de 22.569.187,04 lei (fără TVA) și se va derula pe o perioadă de 12 luni. Contractul începe de la data semnării.Contractul va avea în vedere proiectarea şi construirea a două stații de sortare, inclusiv asigurarea echipamentelor necesare: utilaje mobile, containere și toate structurile provizorii necesare pentru desfăşurarea şantierului, în conformitate cu normele de amenajarea teritorială şi condiţiile de construire. Construcţia se va face pe baza proiectului tehnic și detaliilor de execuție deja aprobate.Stațiile de sortare ce vor realizate vor fi amplasate în localitățile Râmnicu Vâlcea (Râureni) și Brezoi. Capacitatea stației de sortare de la Râureni va fi de 27.871 tone/an, iar capacitatea din stației de sortare de la Brezoi va fi de 2.292 tone/an. Astfel, deşeurile solide municipale reziduale vor fi tratate pentru a recupera materiale reciclabile: hârtia, sticla, plasticul şi metalele, cu un grad ridicat de curăţenie.

• crearea a două stații de sortare, una in municipiul Rm. Vâlcea (Râureni) și cealaltă în orașul Brezoi;

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.