Comunicat de presă din 12.10.2015

Județul Vâlcea va fi dotat cu echipamente de colectare a deșeurilor

În cadrul acestui proiect major, Consiliul Judeţean Vâlcea, în calitate de Beneficiar al finanţării nerambursabile, a semnat luni, 05.10.2015, cu SC Europlast Romania SRL Oradea contractul furnizare de bunuri – „Achiziţionarea de echipamente de colectare a deşeurilor, judeţul Vâlcea”, care va contribui la realizarea unui management corespunzător al deșeurilor solide din județ.

Achizițiile vor fi distribuite în toate localitățile județului în baza unui algoritm stabilit prin studiul de fezabilitate. Contractul este în valoare de 7.935.923,68 lei (fară TVA) și se va desfășura pe o periodă de 3 luni.

Prin acest contract Consiliul Județean Vâlcea va fi dotat cu urmatoarele echipamente:

– 6.001 pubele de colectare deșeuri cu capacitatea de 120 litri;
– 4.853 pubele de colectare deșeuri cu capacitatea de 240 litri;
– 3.281 containere de colectare deșeuri cu capacitatea de 1,1 m3;
– 488 containere tip clopot de colectare deșeuri;
– 20.200 Containere pentru compostare în gospodării;
– 7 containere pentru deseuri voluminoase;
– 9 containere pentru deseuri municipale periculoase.

• crearea a două stații de sortare, una in municipiul Râmnicu Vâlcea și cealaltă în orașul Brezoi;