Comunicat de presă din 03.04.2015

Consiliul Județean Vâlcea continuă dezvoltarea unei infrastructuri de deșeuri conformă cu standardele europene

În cadrul acestui proiect major, Consiliul Judeţean Vâlcea, în calitate de Beneficiar al finanţării nerambursabile, a semnat cel de al patrulea contract care va contribui la realizarea unui management corespunzător al deșeurilor solide din județ:

• CS4 – Contract de servicii pentru verificarea tehnică de calitate a documenției tehnico-economice de verificatori atestați MLPAT, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții și H.G. nr. 925/1995 de aprobare a Regulamentului de verificare și expertiză tehnică de calitate a proiectelor, a execuției și a construcțiilor, atribuit S.C. HYDRO- CINETICA S.R.L.. Contractul are o valoare de 67.054,80 lei (fără TVA) și se va derula pe o perioadă de 12 luni. Contracul va începe în maxim 10 zile de la data semnării.

Serviciile de verificare tehnică de calitate a documentației tehnico-economice se referă la cele trei contracte de lucrări:

• Contractul nr. 1: Construirea unei facilități centrale de gestionare a deșeurilor, care are în componență 3 obiecte din cadrul obiectivului de investiții ce se vor amplasa în localitatea Roești: stație de sortare (Fidic Galben- Proiectare și execuție), depozit conform în Roești (Fidic Roșu – execuție) și stație de tratare mecanică și biologică (TMB) în Roești (Fidic Galben- execuție)
  • Contractul nr. 2: Construirea stațiilor de sortare în Brezoi și Râureni (inclusiv utilitățile)( Fidic galben- Proiectare și execuție)
  • Contractul nr. 3: Închiderea celor două depozite neconforme, respectiv Călimănești și Drăgășani(Fidic galben- Proiectare execuție)

• crearea a două stații de sortare, una in municipiul Drăgășani și cealaltă în orașul Brezoi;